Klerenbende

‘Kleren maken de man’ Pas op: met deze uitdrukking kom je er niet zonder kleerscheuren vanaf. Want wat dacht je van ‘Kleren maken de vrouw’, of ‘De vrouw maakt kleren’? De juiste uitdrukking is natuurlijk ‘Kleren maken de mens!’ Hoewel … dit kan eigenlijk ook niet meer, want iemand beoordelen op slechts het uiterlijk kan je behoorlijk de das omdoen. Tenzij je iemand bewust de handschoen wil toewerpen, dan kan het wel.

Deze dame heeft de kous aardig op de kop gekregen. Jarenlang stond ze fier en vrolijk de mooiste kleding te showen achter het raam, volop te genieten van het leven in de spotlights. Maar door het verliezen van een arm wordt ze weggestopt in een hoekje, staat ze in haar hemd. Ze wil je niet eens meer aankijken.

 

Een seizoen verder staat ze er nog! Ze zet haar hakken in het zand door de hakken naast zich neer te zetten en de afwezige arm te bedekken. Dat scheelt een jas. Aankijken blijft een dingetje. Mis(s)etalagepop. Maar vooralsnog blijft ze dapper in de uitstalkast staan, waarvoor hulde!

De minder dapperen moet je achter de broek(en) blijven zitten. Of staan. Die willen al te graag het naadje van de kous weten. Of passen. Maar dan zullen eerst een jas moeten uittrekken.

Voor je het weet sta je in je hemd of andere koude kleren. Je kunt dan wel een oude meester om je taille knopen, je kunt het ook aan je laars lappen, maar samen onder een hoedje met Vermeer in je eigen keuken spelen…ik denk dat Johannes ons de mantel zou uitvegen.

Je weet vaak zelf het beste waar de schoen wringt. Of het schort. Maar je trekt wel de stoute schoenen aan als je hiervoor gaat: ruim waar het moet, getailleerd waar het kan. Bij mij zit in dit geval de strik om mijn nek, de rest blijft dan lekker ruim…

Hier zie je duidelijk wie de broek aan heeft. Nou ja, niet letterlijk, want dat is ver te zoeken onder al die lagen. Maar de manier waarop de kraag stijf rechtop staat, de muts strak geplooid om de harde krullekes is gedrapeerd, het benepen grimlachje….je zou niet graag in haar schoenen willen staan. Of erger nog: die van haar man.

Wat een raar verhaaltje is het geworden vandaag. Nou ja, wie de schoen past….gaat er niet naast lopen.

8 gedachten over “Klerenbende

  1. “These shoes are made for walking…..” huilmekkerde de wolf toen hij zijn schaapskleren aantrok en de hoeven niet paste, Wat een K…..bende 🙂 Het repertoire is nog uitgeput, d’r komt vast nog een deel II.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s