Dure niks

Geld, pegels, doekoe, centen, contanten, duiten, kapitaal, zilverlingen, oortjes, poen, pingping, slappe was, euries, we houden er van.

Oké, het maakt niet gelukkig, maar zéker niet ongelukkig. Het is verdraaid makkelijk er aardig wat van te hebben. Want wat kun je er allemaal mee doen? Lekker laten rollen, bij voorkeur mijn kant uit. Vakanties, etentjes, voorstellingen, cadeaus. Uitgeven aan jezelf of delen met een ander. Het stinkt niet en het zoekt vaak geld waardoor het vanzelf meer wordt!

Je kunt het natuurlijk ook niet uitgeven maar sparen, er op gaan zitten. Wel typisch Nederlands. Ze zeggen niet voor niets dat ‘wij’ het koperdraad hebben uitgevonden toen er twee Nederlanders vochten om een cent. (Of waren het Schotten?) In elk geval vertel ik niets nieuws als ik zeg dat wij graag een voordeeltje hebben, een koopje, een uitverkoopje, een meevallertje, een anbiedinkie. Helemaal door het dolle zijn we als iets gratis is! Maar wat doen we hiermee?

Alles in de zomersale! Een vlot jurkje van een mooi stofje, luchtig, makkelijk te wassen, kreukvrij in de koffer, soepel vallend en afkledend, wat wil je nog meer.  Prijs valt mee. Daarbij een zomers hoedje, zo’n rieten geval dat overal bij past, dat je zelf kunt opleuken door er een sjaaltje omheen te knopen kleurend bij het jurkje. Doe es gek. En dan de schoenen: aangenaam zomers, je voelt niet dat je ze aanhebt, onverslijtbaar, luchtig, modieus en in one-size-fits-all…? Dure niks…

2 gedachten over “Dure niks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s