Even dan

Snel een nieuw blogje, heb er nog even tijd voor. Raar woord dat even . Het betekent hier een kort momentje.  Maar het kan ook gebruikt worden als moeiteloos, zoals in ‘dat doe ik wel even’. Maar is ook het tegenovergestelde van oneven. Interessant vind ik dat, als je één woord hebt dat zoveel kan betekenen. Wat me nog meer  intrigeert is dat er soms wel een begrip of ding is maar dat daar niet eens een woord voor bestaat! Een vrouw die haar man verliest noemen we weduwe maar als diezelfde vrouw een kind verliest is er opeens geen woord beschikbaar. Geen woorden voor is dan opeens letterlijk.

Is het je wel eens opgevallen dat mensen op tv zeggen: ‘Ik ben er stil van’ sowieso nog steevast een kwartier lang blijven kakelen. Of : ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen.’, gevolgd door een uiteenzetting van minstens vijfendertig minuten. Dan blijken er toch ruim voldoende woorden binnen mondbereik te zijn. Of ze allemaal op de juiste wijze gebruikt worden is een geheel ander verhaal.

Hoe heet bijvoorbeeld dit?

Ja, die rechtse weet ik wel, dat is een sluitclip om je boterhamzakje mee te dichten. Maar de linker? Geen idee. Ik noem het van ellende maar een lummeltje… maar dat kan dan ook weer een kleine domme irritante man zijn. En geloof me, daarmee is het slecht zakkendichten. Hoe het wel heet? Vertel het me alsjeblieft!

Wat ik me nooit afvroeg is hoe je een blad papier noemt, meestal geplastificeerd door een overijverige vrijwilliger, dat je kunt pakken in een zaal van een museum. Daar staat dan genummerd en wel, de juiste volgorde van kijken op en wat achtergrondinformatie. Ben je uiteindelijk helemaal rond geweest dan zet je dat papier weer in de daarvoor bestemde bak. Zetten ja en niet leggen want het is zo hard door dat geplastificeer, dat het rechtop in kan staan. Nu kreeg ik zomaar een antwoord op een vraag die ik niet eens stelde.

Want dit, lieve lezers, noem je nou een zaalpapier…hoe simpel kan het leven zijn. Je moet er alleen maar even opkomen.

Een volgende keer wil ik het graag eens over deze levensvraag hebben: waarom bestaat er wel een enkelsok en geen kniesok of andersom wel een kniekous maar geen enkelkous.

Fijn weekend…

 

 

2 gedachten over “Even dan

  1. met zo een prangende levensvraag kom ik het weekend wel door 🙂
    Lummeltje…omhethandje misschien een idee?
    Fijn weekend vanuit t Zoetermeerse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s