Verlanglijstje

Pfffff, nog 1 nachtje slapen! Dan klinkt hopelijk het rommeldebommelwateengestommel en het stippestappestippestap op mijn dak, dan zie ik de maan schijnen door de bomen, dan staak ik subiet mijn wild geraas, dan is het heerlijk avondje eindelijk gekomen. Hier gaat natuurlijk wel het een en ander aan vooraf…

Van huis uit zijn wij fervente lootjestrekkers en surprisemakers met doorgaans geweldige resultaten. Dit jaar wilde ik mij eens wagen aan papier-maché. Dit had ik beter niet kunnen doen. Alles plakte, ook dat wat niet moest plakken. Ik bleek de krant van vandaag gebruikt te hebben i.p.v. die van gisteren. Ik had gelezen dat je het laatste laagje voor de egaliteit met toiletpapier moest doen. Toen stonden er allemaal blauwe hondjes op die met geen mogelijkheid weg te verven waren. Voortaan moet ik ook iets minder tape gebruiken. Het leek nergens naar en tijd om een nieuwe te maken ontbrak. In het gedicht probeer ik in 100 regels uit te leggen wat de bedoeling is. Nu maar hopen dat aan het eind iedereen nog wakker is.

En dan een verlanglijstje maken, ook zo iets. Als kind knipte ik de hele catalogus van Intertoys en Bart Smit uit, die plaatjes plakte ik dan weer ergens anders op en dat stopte ik in mijn schoen. In feite had ik natuurlijk ook gewoon de hele gidsen er in kunnen gooien. Nu blader ik wat rond en vind dit:

Een muts met stenen? Zit dat wel lekker? Is dat niet zwaar? Ik kijk nog even verder.

Een dubbelzijdige shopper? Ik ga boodschappen doen en bedenk eerst welke kant van de tas ik ga gebruiken? Wat als ik halverwege wil wisselen?

‘Wat zou jij wel van Sinterklaas willen?’ ‘Nou, graag een squeezemal groot met geur, Sinterklaas!’ Het lijkt mij een gewone knuffel? Die je kunt knijpen? En dan komt er een geur uit? En is die geur lekker? Hoe lang blijft dat zo? En hoe groot is groot?

Aan de hond is ook gedacht: lichtgevende hondenproducten. Ik heb niet veel verstand van honden maar een lichtgevende apporteerstok? Zo kan elke hond toch wel de stok terugvinden? Kweek je op deze manier geen luie honden, die op een lichtje afdraven en echte stok nooit kunnen vinden?

Maar hé, ik ga niet over de cadeau’s! Sint en Piet zoeken het maar lekker uit. Zij hebben zoveel ervaring dat ik er op reken dat het allemaal goed komt!

Ik hoef alleen maar wat creatief te schrijven…

 

6 gedachten over “Verlanglijstje

  1. Zo grappig! Een muts met stenen…
    Gek dat Sint zo anders gevierd wordt in België, door met een Nederlander getrouwd te zijn ken ik de 2 belevenissen. Waar ik wel een punthoofd van krijg is van die onnozelaars in Nederland die zulke onzin verspreiden over heel het verhaal… onvoorstelbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s