Naar buiten

Met dit mooie weer kun je er niet omheen, je moet naar buiten! Ik wil ook niet anders. Snakken we in de wintermaanden niet allemaal naar het moment dat je ‘met zonder jas’ naar buiten kunt. En aangezien ik een nieuwe fietsvriendin heb, genaamd Stella, heb ik er buitengewoon veel zin in. Zij laat me zonder enige moeite als een jonge gevleugelde hinde langs velden en wegen razen. We zijn het samen eens, dit gaat prima zo!

Eer ik het goed en wel in de gaten heb zijn we in Deventer. Wat een prachtige Hanzestad is dit toch. Met de mooiste huizen en al die andere gebouwen ligt het heerlijk in de zon aan de IJssel prachtig te wezen. Ook kun je er prettig shoppen. Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet.

Deze winkel is er nog niet maar komt er dus binnenkort. Behalve de .nl is de hele aankondiging in het Engels.  Hier kun je binnenkort dus een sociale dubbele boterham krijgen…? En bedoelen ze met ‘happy’ nou ‘gelukkig’ of een ‘hapje’?

Hier heeft iemand heel lang nagedacht over de naam van zijn winkel….. Stel dat ik iets wil vragen als ik weer thuis ben en ik bel deze zaak op hoor ik dan : “Goedemiddag, u spreekt met Sacha van Kwastje over Kastje, wat kan ik voor u doen?”

Deventerdialect? Het is natuurlijk wel een plakker die beterder blijft zitten…

Genoeg gewinkeld. Op de terugweg bij de Hof van Twello een culinaire stop gemaakt en toen zag ik dit midden in de tuin staan. Een schoenenkast. Waarom? Voelen bezoekers zich hier zo ontspannen dat ze hun schoenen uit doen en vervolgens vergeten mee te nemen? Een soort gevonden-voorwerpen-kast? Is het een schoenenruilkast, een schoenenbieb, je mag een paar meenemen als je er een paar in terugzet? Dan zie ik van links een gezin met 1 oma en 2 jonge kinderen aankomen, op blote voeten. De ouders en de oma lopen richting de kast, de kinderen lopen naar rechts waar een hek het begin aangeeft van het Blotevoetenpad…. Aha! De kinderen worden teruggefloten en overgehaald met iets lekkers op het terras. Dan hoor ik het jongetje vragen: “Oma, waarom moest jij niet lachen toen jij in het water viel?” Oma, die probeert met haar natte broek in de zon te zitten en met de rest onder de parasol, negeert haar kleinzoon genadeloos. Haar gezicht spreekt echter boekdelen. Kleindochter maakt het er niet beter op door liefjes te verkondigen: “Maar Oma, Papa heeft alles gefilmd hoor!”

Ja, genieten hoor, dat buiten zijn… 😉

4 gedachten over “Naar buiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s