Wat zien ik

Soms kom je zulke rare dingen tegen. Tenminste… ik kom vaak rare dingen tegen. Dingen die ik twee keer moet bekijken maar waar een ander zomaar aan voorbij loopt. Of waar ik me druk om maak maar waar een ander de schouders over ophaalt. Ligt het aan mij? Of vind jij dit ook raar?

Neem bijvoorbeeld deze fruitsalade, die wordt aangeprezen als zijnde fruitig! Ja duh, wat anders…?! Hoe komen ze er op, vraag ik me dan af.

Of wat denk je van deze? Ongeveer het fijnste speelgoed dat er is: playmobil! En wat geweldig al die thema’s! Dozen vol met piratenfeest, ziekenhuisspullen, speeltuinonderdelen, kastelen met ridders, complete beautysalons, enzovoorts, enzovoorts. En alle poppetjes passen overal in en kunnen alles vast houden of onderling ruilen van haren. Het thema van deze serie heet CityLife. Wat me opvalt is dat de set van surfers hier ook onder valt. Surfen in de City? Dat is nou niet direct het eerste waar ik aan denk bij stadsleven. De doos eronder behelst alles voor een romantische bruiloft, op zich passend bij de stad. Maar de afbeelding suggereert dat het feestje op het platteland plaatsvindt want een weiland van die afmetingen lijkt me moeilijk te vinden in de City.

Toen ik dit tegenkwam dacht ik eindelijk een winkel naar mijn hart gevonden te hebben: lekker snoepen? Ja joh, gewoon doen! Maar geloof het of niet; toen ik reuze enthousiast de winkel binnen huppelde zag ik aan de ene zijde honderden potten vol snoep in alle kleuren van de regenboog, het suikergoed stuiterde je tegemoet maar wat een geweldig gezicht! En aan de andere zijde van de winkel bestond echter de mogelijk te kiezen uit een verstekzaag, een handboor of een enig beitelsetje! Snoep & doe, ja ja.

Zeg nou zelf, dit zijn toch rarigheden? Toch weiger ik te geloven dat ik de enige ben die dit soort dingen ziet. Hoe zit dit met jou?

2 gedachten over “Wat zien ik

  1. Carla wat heerlijk weer deze observaties. Het straatbeeld levert zoveel inspiratie op. Op mijn dagelijkse route van en naar kantoor passeer ik een slager die zijn borrelpootjes aanprijst …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s