Soorten en maten

Hoezee, het marktseizoen is weer begonnen! Lekker struinen langs allerhande kramen op zoek naar iets wat je thuis nog niet hebt. Naar iets wat je altijd al had willen hebben. Naar iets wat nog ontbreekt aan je verzameling. Naar iets wat op dat lege plekje in je kast past. Of gewoon om het struinen. Of toch op zoek…. naar dat ene leuke plaatje voor je blog!

Dit is er wel weer eentje hoor 🙂 Er bestaan mensen die woordenboeken verzamelen. Leuk en handig, je staat nooit met een mond vol tanden. Maar wist je dat er ook woordenboeken zijn die over taal gaan…? Ik vraag me dan wel direct af wat staat er dan in de ‘gewone’ woordenboeken? Getallen? Plaatjes? Cijfers?

En wat te denken van pockets. Je hebt dus kennelijk literaire pockets. Voor slechts €1,- ben je heel verantwoord bezig. Maar een beetje verder naar achter staan de dikke pockets. Voor €1,50. Waarom moeten de dikkerds achteraan? Zijn zij minder dan de literaire? Zijn literaire altijd dun? En als je literair leesvoer belangrijker vindt waarom is dat dan goedkoper? Ergerlijk, of niet? Ik erger me vooral aan de verkreukelde bordjes. En tegelijkertijd geniet ik er ook van.

Net als van de mensen die er rondlopen. Mensen in deftige merkkleding met een deftige merktas die nog 2 literaire pockets voor €1,50 proberen los te peuteren. Mensen die in joggingbroek en shopkarretje vragen of er ook plaatjesboeken tussen zitten voor de kleinkinderen. Kenners die slechts naar het voorblad kijken om welke druk het gaat. De eigenaar van deze kraam is zo gespitst op orde in de kisten dat hij de eventuele clientèle met zijn argusogen wegjaagt. Het blijft een wonderlijk wereldje. Heerlijk!

2 gedachten over “Soorten en maten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s