Bewassen

Aan de overkant stopt een busje. De belettering geeft aan: bewassing. Wat een raar woord! Er wordt iets bewassen bij de overburen? Wat dan? Zijn haar? Haar voeten?

 

Het gaat natuurlijk om de ramen. Er schuift een bakje vanaf het dak van het busje met daarin een glazenwasser. Op de zijkant van het uitschuif mechanisme staat ‘teleschebeing’. Pas al hij helemaal is uitgeschoven kun je ‘telescopische glasbewassing’ lezen. Aha! De glasbewasser staat in het bakje en door het bedienen van een knop zoeft hij gestaag alle ramen langs. Hij komt zo dichtbij de ramen dat hij zich niet eens hoeft te strekken. Hij zit zelfs met een ketting gezekerd aan het bakje. Koffie en broodjes binnen handbereik. Eruit vallen zou een wonder zijn. Hij bewast en belt.

  • Hey Sjaak met mij, gaat het nog door vanavond?… Nou even bij de schuur van Joop een paar plankjes en zo halen, weet je nog? … Is goed joh, ben om zeven uur bij je! … Hè? Nee ik kan niet eerder. Maris wil nou eenmaal dat ik thuis eet. Hahaha! … Ja zeker! … Ik zie je. Doei!
  • Hey Ma, wat is er? … Vanavond? Dat wordt moeilijk! Beetje druk hè … Kun je Ton niet even vragen? … O ja, vakantie. Hij wel ja! … Hè? Nee niks … Morgenavond? Ja moet ik even met Maris overleggen hoor. Die wil ook dat ik eens een avondje thuis ben! … Oké, ik kijk wat ik kan doen. Doei!
  • Hey Maris, wat is er, mis je me? haha! … Wat?! Vanavond ouderavond?! Alweer?… Nee, natuurlijk was ik dat niet vergeten! … Doei!
  • Hey Maris, met mij. Ik zit me af te vragen of jij het voor een keertje alleen kan redden op die ouderavond? … Hoezo de vorige keer ook al?! … Ik heb net mijn moeder  beloofd naar dat fornuis te kijken vanavond. Ik denk toch echt dat dat belangrijk is. Je wil toch ook niet dat er wat gebeurt met dat mens. Straks moet ze nog bij ons komen wonen! … Oké, je kan het! Dag schatje!
  • Hey Ma, met mij nog even. Ik ga het niet redden vanavond, ouderavond op school van die kleine! … Ja, is hartstikke belangrijk! … Oké, kom ik morgen. Als het lukt hè! Doei!

Wat een vak! Een multitaskende telescopische glasbewasser!

3 gedachten over “Bewassen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s