Verhalenslang 2/25

(De laatste zin van het vorige verhaal 1/25 is de eerste zin van dit verhaal en de verhalen hebben niets met elkaar te maken.)

Niemand ziet de Aziatische man achter de pilaar. En dat weet hij. Het is het enige plekje waar hij snel ongestoord zijn telefoon kan checken. Voor de derde keer toetst hij het nummer van zijn vrouw in. Voor de derde keer neemt zij niet op. Waarom niet? Had hij toch thuis moeten blijven? Waren die buikkrampen nou weeën of niet? Xue liet niet al teveel merken vanmorgen. Ze liet de laatste maanden sowieso niet veel merken. Sinds de constatering van haar derde zwangerschap leek het of ze in haar eigen wereld leefde. Hij wilde haar graag bijstaan, haar laten merken dat hij het geweldig vond en dat de afspraak het bij twee te laten helemaal van de baan was. Al die maanden kon hij niet tot haar doordringen, haar niet bereiken. Opeens breekt het zweet hem uit. Dat hij daar niet eerder aangedacht heeft! Haar zus! Driftig toetst hij een ander nummer. Dan valt de telefoon bijna op de grond  als hij een hand op zijn schouder voelt. Razendsnel draait hij zich om. “Gaat u die drankjes nou helemaal uit China halen?! We staan al uren  droog!”

Hij haast zich naar de bar en bezorgt de bestelling bij tafel 13. Daar gaat zijn fooi… Nog een geluk dat de baas het niet zag, anders werd het van zijn salaris ingehouden. Hij heeft een hekel aan zijn werk, ober in het Chinese restaurant van een achterneef, maar kan het geld niet missen. Zeker nu zijn gezin weer groter wordt. Op de automatische piloot voert hij de handelingen uit die van hem verwacht worden. Hij serveert, neemt bestellingen op, glimlacht zijn kaken stijf, deelt warme handdoekjes uit, zwaait klanten vriendelijk uit. Als eindelijk is de laatste gast is vertrokken fietst hij in een rap tempo naar huis, een rood stoplicht negerend en een kind op een driewieler ternauwernood ontwijkend.

Hijgend staat hij naast het bed van zijn vrouw. De verloskundige verlaat schichtig de kamer. In de armen van Xue ligt een klein bundeltje. Haar ogen kijken nog steeds naar binnen gericht. Ze hebben iets verdrietigs. Nee, eerder iets bangs! Is er iets niet goed met de baby? Is ze bang dat hij een derde zoon niet leuk vindt? Hij wilde heel graag een dochter maar op dit moment maakt het hem niets meer uit. Wat is er aan de hand?! Dan slaat ze het dekentje voorzichtig terug. De baby ziet er helemaal gaaf uit. Een meisje! Tergend langzaam schuift ze het mutsje van hun dochter. En dan ziet hij het. Het is een meisje met knalrood haar.

4 gedachten over “Verhalenslang 2/25

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s