Toestel 24

Jij hebt dat toch ook wel eens, zo’n momentje van ‘ik durf het eigenlijk niet te vragen maar mag ik voor 1 keertje alsjeblieft…?’ Zo’n heimelijk verlangen. Heel graag iets willen maar dat iets is dan vaak eigenlijk een beetje raar.

Als ik dit zie zou ik het liefst alle bladeren op een hoop vegen en er dan inspringen en dan met mijn laarsjes schoppen zodat het dode blad me levendig rond de oren vliegt. Zo kun je mij wel regelmatig stiekem banjerend in de goot aantreffen maar in een berg springen…blijft nog even geheim.

Ook zou ik wel eens in een etalage van een banketbakker willen gaan zitten en dan van elk gebakje en taartje een hapje nemen… of twee… of zoveel dat ik er misselijk van wordt. En geloof me, dat duurt een poosje.

Zo was ik laatst in een heel klein dorp met een hele kleine Hema. Met zeven bezoekers zou het afgeladen vol zijn. Er waren er op dat moment twee. Twee bezoekers en twee winkeldames. En ook een intercom. Opeens hoor ik een gekraak en geruis en vervolgens een stem twee maal achter elkaar roepen: “Mevrouw Harrewijn toestel 24 alstublieft!”. Mevrouw Harrewijn stond toevallig naast ons nutteloze vouwtechnieken te tonen en haastte zich naar toestel 24. “Ja Loes, wat is er?” We hoorden Loes antwoorden: “Hebbie die nieuwe babykleertjes gezien? Leuk hè! Voor me kleinkind!” De conversatie ging nog een tijdje door waarbij duidelijk bleek dat de intercom een totaal overbodig apparaat was. Ik kond beide dames woordelijk volgen in die hele kleine Hema in dat kleine dorp. Toen bedacht ik me wel…. zou het niet leuk zijn eens een dagje achter de intercom te zitten, weliswaar bij een grotere Hema,  waarbij ik niet gezien wordt maar wel alle bezoekers kan zien. En dat ik dan naar hartenlust commentaar kan geven. ‘Die trui staat je niet hoor!’, ‘Neem er een taartje bij, nee die andere!’, ‘Maak een keus bij die oorbellen!Mens wat duurt dat!’, ‘Die kleur lippenstift? Echt??’, ‘Ah joh neem gezellig mee, staat leuk in je keuken!’ , ‘Kan iemand dat kind laten ophouden!’, ‘Nee mevrouw, eerst betalen!’ , ‘Ik zeg niks…!’ , ‘Wil mevrouw Harrewijn van toestel 24 afblijven!’

Ja, dat zou leuk zijn! Maar blijven verlangen is ook leuk… Heb jij ook zo iets?

 

7 gedachten over “Toestel 24

  1. Ik heb die microfoon wel eens gepakt! Het was zo’n 30 jaar geleden bij de HEMA in Heerde. Mijn vriendinnetje Jennifer verdiende daar een leuk centje als bijbaantje. Ik ging haar op een vrijdag koopavond ( volle bak dus ) ophalen om met haar het weekend te gaan vieren. En ja hoor daar zat m’n lekkere stuk achter de kassa met een hele rij wachtende mensen die stonden te wachten. Haar shift werd overgenomen en ik stond erbij, en toen, tsja, viel mijn oog plots op die aanlokkende microfoon. Ik zei tegen Jennifer: doettie ‘t? Voordat ze ‘ja’ kon zeggen klopte ik er al 3x op met mijn vingers en warempel er was ook 3x zo’n doffe harde klop klop klop te horen door de hele winkel. Jennifer zei: je doet het toch niet hè? Maar ik zag mensen al omhoog kijken, bedacht me geen moment en maakte op een toon en stemgeluid als die van het treinstation de aankondiging: …Attentie Attentie dames en heren. De trein van Utrecht Amsterdam heeft 10 minuten vertraging. De trein van Utrecht Amsterdam heeft 10 minuten vertraging! …u kunt overstappen op perron 4 A. Dank u wel voor uw aandacht en de HEMA wenst u een goede reis!
   Het was in één klap stil op de winkelvloer. Het winkelend publiek zat met grote konijnen ogen rond te kijken incluis de wachtrij bij de kassa waar ze mij recht aankeken als de dader die live deze lekkere onzin zat uit te kramen.
   Jennifers gezicht vertoonde eerst een glossy smile, maar onderliggend inmiddels een steeds meer nerveuzer gelaatsvertoon kreeg over de daad die niet in de smaak zou liggen bij de bedrijfsleider, zei ze: Oooh, hier krijg ik nog wat van te horen.
   Met een rooie kop ben ik hem meteen maar gesmeerd, om als dader van verwarrende informatie, het pand zo snel mogelijk uit te komen.
   * een waar gebeurd verhaal *

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s