Schrijfhandje 50/52

(Een jaar lang elke week een handgeschreven bericht.)

De laatste jaren wordt er nogal eens gewaarschuwd voor toegevoegde dingen in etenswaren. Te zoet, te zout, te veel kleurstof, etc. Tja…alles wat te is is natuurlijk niet goed, dat begrijp ik ook wel. Maar het wordt toch een zouteloze bende en een kleurloze troep als er niet eens meer een snufje in mag. Ook al komt al ons eten uit de natuur, van een dier of van een gewas, het is niet altijd de garantie voor een topsmaak. Vers geslagen room zonder suiker??? Vers gesneden aardappelstaafjes zonder zout???

Het is mooi dat de natuur ons dit levert. Heeft ook nadelen want zo zijn we maar afhankelijk. Is het gewas voldoende gegroeid? Onder de juiste weersomstandigheden? Of verregend, of verdroogd? Of een boycot ergens? Of een stakende vrachtwagenchauffeur? Zoveel zaken zijn van invloed. Dat is dan weer van invloed op de prijs die wij moeten betalen. Vraag en aanbod.

Hier is wel heel veel pech aan vooraf gegaan! De aardbeien worden zelfs per stuk verhandeld. Of is het een code en aardbei een schuilnaam? En staat er eigenlijk: “Hey Aardbei, ik zie je om 3 minuten voor 3 hier!”

5 gedachten over “Schrijfhandje 50/52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s