Vakantiegangers

Ik hoef niet uit te leggen wat vakantie is. Is ook niet uit te leggen want het is voor iedereen anders. Zo de een zich heerlijk laat vertroetelen in een hotel, schept de ander liever zijn eigen toiletputje naast de slaaptent. Zo eet de een zijn eigen aardappelen in zijn eigen cavaran, zo eet de ander gezellig met de pot mee in een hostel. Wat we gemeen hebben is dat we allemaal wel graag mooi weer hebben, niet te heet natuurlijk, maar ook niet te koud, en zeker geen regen, maar gewoon lekker, je weet wel. Een van mijn hobby’s is mensen kijken en omdat ik al met vakantie geweest ben heb ik al aardig wat andere vakantiegangers bekeken. Vijf dingen die me steeds weer opvallen aan deze mensen.

  1. Wat zijn er ongelooflijk veel soorten vakantiegangers! En wat zie je het aan hen af. Direct is het verschil met de autochtone bevolking duidelijk zichtbaar.
  2. Vakantiegangers die met een enorme bultige rugzak rondlopen waarvan ik me altijd afvraag wat zit daar in vredesnaam allemaal in dat je dat constant bij je wilt hebben in een stad waar je alles kunt krijgen? Waar zijn ze op berekend en wat mis ik?
  3. Vakantiegangers die zo sneu zijn dat ze geen deo kunnen betalen of denken dat dit niet hoeft gedurende hun vrije tijd. Sinds wanneer bestaat er zoiets als vrijheid van luchtvervuiling of valt het onder neusvredebreuk? Of kom ik nu weer te dicht in iemands privacy?
  4. Vakantiegangers die iets genuttigd hebben op een terras, betalen en opstaan, om vervolgens nog een half uur bezig te zijn met het omhangen, aangespen, inklikken van allerlei o zo nodige attributen in de daarvoor bestemde o zo handige tasjes met oneindig veel vakjes. Wat een gedoe.
  5. Vakantiegangers met van die kleren: ‘wat dacht je toen je ze kocht?’. Er moet toch een moment van goedkeuring geweest zijn door die meneer voor die geruite driekwart broek, daarboven die veel te strakke t-shirts met jolige teksten als ‘Ik wil bier!’, ‘Ik ben de baas!’ of ‘Kijk voor je!’. Bijvoorkeur gecombineerd met gestreepte kantoorsokken en nieuwe veel te witte sneakers. Of die mevrouw; dacht je echt dat je voor de vakantie nog 10 kilo zou afvallen waardoor het jurkje perfect zou passen?

Heerlijk toch? Het enige wat me wel eens zorgen baart: wat denken die andere vakantiegangers van deze vakantieganger? Sta ik ook vermeld in iemands blog? Als de koekeloerende mevrouw met haar kleine opschrijfboekje?

 

10 gedachten over “Vakantiegangers

  1. Carla… waar heb je die tekening van mij gemaakt 🙃 En ik dacht nog wel dat m’n paarse jurk mijn vetjes zo verhulde. Heerlijk mensen kijken en levert mooie schrijfsels op

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s