Veelhazerij

Als kind was ik danig in de war. Hoe zat het nou met hazen die eieren leggen? Om ze vervolgens rond te brengen? Nou ja, rondbrengen…je moet eerst in de onaangename koude vroege morgen je ongans zoeken naar die dingen. De dauw hardvochtig opgetrokken in je paasbeste sokken. Dan mocht je ze gaan verven. Waarom doet die haas dat zelf niet? Uiteindelijk moest je ze aan je moeder geven en belandden ze in de salade. Raad eens? Ze smaakten hetzelfde als een kippenei! En als oom en tante ’s middags gezellig langskwamen en mijn moeder hen vroeg: “Wil je een eitje?”, dan kregen ze een ei van chocola!

Nu veel paasfeesten verder snap ik het: de chocolade eieren komen van de paashaas en alle andere eieren gewoon van de kip… Onthullend hè! Het is dus een duidelijke zaak goede vrienden met een paashaas te zijn. Vorig jaar maakte ik mij er eentje.

Eieren? Ho maar! Niet een! Misschien voelde dit haasje zich wat eenzaam? Daarom maakte ik mij er dit jaar een haasvriendje bij.

Ik liet ze poosje met rust. Ook hazen hebben recht op privacy. En wat denk je?!

Nu hoef ik alleen nog maar te wachten tot Pasen. Als ik dit jaar niet ontzettend veel chocolade eitjes krijg, dan weet ik het ook niet meer.

Dan ben ik waarschijnlijk het haasje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s