Schrijfhandje 1/52

schrijfhandje-1

Wat is de overeenkomst tussen Kluun, Renate Dorresteijn en Lisette Jonkman? Ze schrijven. Alle drie. Boeken vol. De gedrevenheid, de drang tot schrijven komt overeen maar dan stopt iedere vergelijking meteen. De stijl van de schrijvers is immers zo totaal verschillend. Je zou kunnen zeggen dat ze ieder een eigen hand van schrijven hebben. Over die schrijfhand gaat mijn volgende project.

In deze wereld van digitale communicatie wil ik de handgeschreven tekst niet verloren laten gaan. Best wel tegenstrijdig om dit digitaal te melden…  Niet dat ik er naar terug wil; onleesbare recepten van dokters, ik moet er niet meer aan denken! Het gaat me om met de hand geschreven berichten waar we doorgaans achteloos aan voorbij lopen. Bij nadere inspectie roepen ze vaak een glimlach op, een vraag of een gevoel van ergernis en soms een heel verhaal. Het kan bij jou als lezer natuurlijk weer iets heel anders opriepen.

Ik weet het, er zijn sites voor om dit soort teksten te plaatsen (Taalvoutje, Misteaks, Woordhumor, enz.) maar die verdenk ik ervan regelmatig een photoshop-programma te gebruiken. Mijn voorwaarde is dan ook dat ik het ZELF gezien moet hebben en er ZELF een foto van gemaakt moet hebben. Dus stuur mij niets toe 😉 Ik ga een jaar lang hier elke week een schrijfhandje plaatsen.

Nummer 1.

1-plantenkraam

 

 

Dit is duidelijk door een creatief persoon geschreven; er staan zoveel leuke toevoegingen op, misschien een beetje teveel?  Verschillende kleurtjes gebruikt, redelijk net, stabiel handschrift, plaatje kan er mee door en een fantastische uitnodiging voor een dansje. Is het je al opgevallen dat er niets niet eens op staat wat er eigenlijk verkocht word, wat je nou precies bij die pot krijgt? Knopen, mosterd, een hond? Heel verzorgd dat het A-viertje keurig gelamineerd is. Of gewoon slim om de regen voor te zijn? Beetje sneu vind ik de toevoeging ‘van blijdschap’….waarom zou ik anders dansen bij een plantenkraam?

3 gedachten over “Schrijfhandje 1/52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s