Ruzie

Ik heb ruzie. Niet zo’n beetje ook. En ook niet voor de eerste keer. Vreemd genoeg alleen aan het begin en aan het eind. En als ik haast heb, dan ook.

Als hij vers en vol is krijg ik die eerste zeven stuks er niet heel uit. Daar sta ik dan met een reuzesnottebel en een hoekje tissue. Tot zeven keer toe. Ik kan wel janken. Maar doe het niet. Want met een hoekje tissue kun je geen tranen drogen.

 Dan gaat het een hele tijd goed. De ene na de andere tissue floept moeiteloos uit de box. Totdat ik haast heb. Ik wil dan snel een doekje pakken. Te snel. De hele doos komt mee naar boven. Knalt met een klap terug en ik heb 28 tissues in mijn hand. En er puilen er drie tegelijk uit de gleuf. Komt nooit meer goed.

En de laatste zeven krijg ik er moeilijk uit omdat ze steeds terug glijden door de gleuf waardoor ze juist naar buiten moeten. De gleuf waar ik met mijn hand dan weer moeilijk inkom. Zodat de hele doos om mijn hand zit. Klem. Ik wrik me los. Geen tissue.

Ik wil dit niet. Ik wil vrede. Ook met de tissuebox.

peace-teken

 

 

5 gedachten over “Ruzie

  1. Met je hand in een gleuf en dan ook nog een doos, ja, hallo…dan zijn tissues wel nodig…!
    …oh dear, sick mind Vic speelt me weer eens parten 🙂

    Los van deze dubbelzinnigheid een herkenbaar fenomeen. Bet als de papieren handdoekjes in menig openbaar toilet (als ze dan eindelijk eens voorradig zijn).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s