Schatzoeken en vinden

Tja, als je gaat verhuizen kun je niet zeggen ‘Dit neem ik mee, de rest zoek ik een andere keer wel uit’. Het is geen gewone voorjaarsschoonmaak, waarbij je nog wel eens een hoekje kunt overslaan maar eentje met een hoofdletter S. Alles moet door je handen. Alles wordt gewikt, gewogen, besnuffeld, geaaid of verafschuwd. Alles roept herinneringen op. Sommige van het schrikbarende soort (Wat??!!! Heb ik dat nou nog???!!! Waarom bewaar ik dit??!!!) en anderen weer van sentimentele aard (Ahhhh! Heb ik dat nog? Wat lief!) en weer anderen met een groot Oeps!-gehalte (Dit had anders gekund…).

 

DSCN3876

Dit is een combinatiegeval. Het roept iets vertederends op. Ruim 32 jaar geleden gekocht voor de eerstgeborene. Ahhhh… Maar tegelijkertijd dringt het jammerlijk tot me door dat ik ook ruim 32 jaar ouder verder ben.

 

DSCN3878

Deze is puur sentiment. In een doosje waarin een ingewikkeld keukenapparaat verstopt zat, zo eentje met een ergerniswekkende energieverspilling aan schoonmaaktijd en dat dezelfde dingen kan als mijn aardappelschilmesje, vond ik een Sinterklaasgedichtje van 30 jaar geleden. Mijn vader zette graag overal een punt achter…

 

DSCN3885              DSCN3882

Bij verplaatsen van een kast beleefden we een Oeps!-momentje. Betrapt! Al die jaren om de kast heen geverfd dus. Ik zou me hier uit kunnen redden door te zeggen dat dit bewust gedaan is. Op deze manier krijg je namelijk een aardig inkijkje in de diverse periodes van ons leven. Picasso had toch ook een blauwe en een roze periode… We startten met maagdelijk wit (wie niet). Daarna wilden we als tegenhanger van het kille Nederlandse weer (dat was toen nog wel eens kil) een mediterraans sfeertje neerzetten met de kleur terra. Vervolgens stapten wij over naar rupsgroen in de trend van ‘haal buiten naar binnen’ en ook om een groener gras te hebben dan de buren. Uiteindelijk koos het huis zelf voor het verkooptechnische zachtgeel. Dit verhaal krijgen de kopers er gratis bij.

Kom, ik ga eens verder met schatgraven.

14 gedachten over “Schatzoeken en vinden

  1. Hahaha zo grappig én herkenbaar! Dat gedicht ook… ik kan dat soort dingen ook echt niet weg doen hoor. Heb in NL ook nog wel het één en ander liggen wat gewoon zoveel oproept…

  2. Och Carla wat een sentiment dat briefje van Sinterklaas. Je verhaaltje zorgde gisteren voor een hele discussie aan de eettafel met Chris, stel dat wij gaan verhuizen, wat dan, zoveel zooi in huis. Ai… zooi… dat had ik niet mogen zeggen :-).
    Voorlopig nog maar even blijven wonen hier. Succes met je schatgraven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s