Doez’n

DSCN3807

Kijk toch eens wat een prachtige kroonluchter! Op het eerste gezicht zou je denken aan een gezellig restaurantje, eventueel een hotellobby, in elk geval aan een weelderige ontmoetingsplaats. Niets is wat het lijkt. Dit is namelijk het midden van een keuken/badkamerwinkel! Achter de ‘bar’ staat de hele dag een professionele kok te bakken en te koken ‘om het thuisgevoel te creëren’.

Schoorvoetend betraden we voor het eerst deze winkel op zoek naar een nieuwe badkamer. Na vijf minuten wilden we rechtsomkeert maken, dit is geen zaak voor osm. Te laat. Twee verkopers kwamen op ons af. De ene blozend rond en gezellig en andere bleek met afgezakte oogleden en schouders. De Ronde legde uit dat de bleke stagiair ons ging help’n. Oké… Ik zal het hele proces niet herhalen maar het kwam er op neer dat de Bleke echt zijn best deed. Met zijn allereerste klant… Dat de Ronde na elke zin, als een soort echo, met zijn wijsvinger terechtwijzingen aangaf en naar ons verontschuldigend knipoogde. Hetgeen het zelfvertrouwen van de Bleke niet ten goede kwam. Het gestuntel duurde en het duurde.

Na eindeloos rondjes lopen door de uitgestrekte toonzaal, talloze keuzemomenten later, hadden we een bad, een douche, een wastafel, en een toilet uitgekozen. De Bleke wiste het zweet van het voorhoofd en beloofde ons nu te gaan uitrekenen wat een en ander zou gaan kosten. ‘Moet’n die mens’n ook nie een kraan hebb’n denk je?!’. De schouders zakten zo mogelijk nog verder maar hij leidde ons gedwee naar de kranenafdeling.

Het voordeel van deze langdradigheid was dat de kok medelijden met ons had en ons steeds met koffie achterna liep. Dan weer met verse taart erbij, dan weer met vers gebakken, nog warme koekjes. Halverwege werd ons zelfs een kopje versterkende soep aangeboden. Op het moment dat de prijzen werden berekend in een kantoortje mochten wij vrij rondlopen. En net toen we ons gekozen toilet nog eens uittestten op de fluisterzachtheid van het deksel door de klep met alle macht proberen dicht te gooien… kwam de kok weer tevoorschijn ‘Stukje kip?’. Gut wat voelden wij ons thuis!

Uiteindelijk bleek de prijs verbazingwekkend mee te vallen en bedachten we opgelucht dat die hele dag die we daar doorgebracht hadden toch niet voor niets geweest was. De Bleke lieten we snikkend in een hoekje achter terwijl de Ronde ons uitliet met de woorden ‘Ik had in zeuv’n minut’n al in de gat’n wat u had will’n hebb’n voor ‘t doez’n, maar hij moe’t ook  ler’n hè!’. Zeven minuten…

14 gedachten over “Doez’n

  1. Dit komt me bekend voor. We hebben net een badkamerrenovatie achter de rug. Wat wel plezant was, we hadden twee weken geen bad, geen douche, geen wastafel. Dus deden we zoals als 55 jaar geleden: water op het vuur zetten om ons in een behoorlijk bassin te kunnen wassen. Nat scheren gebeurde met een klein teiltje, met een klein spiegeltje en naar mijn gevoelen met een veel te groot scheermesje. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s