Samsam

Eerst hadden wij een Truus. Wegens stemproblemen moesten wij haar wegdoen. Ze gleed ook regelmatig van het dashboard hetgeen niet erg elegant overkwam. Ja, het was een rebelse meid, die net iets te vaak in de clinch lag met de bestuurder. Twee eigenwijzen aan één stuur, dat wordt ruzie op den duur. Uiteindelijk was zij niet meer te houden. Ze moest er uit!

Toen kwam Sander. Rustig en bedaard loodste hij ons overal doorheen. Oneway straatjes in een Engels dorpje waren voor hem een lachertje. Dwars door een stad als Kopenhagen vond hij serieus grappig. Ook op slinkse wijze langs Parijs suizen bracht hem niet van zijn stuk. Een Sander waar je op kunt bouwen! Slechts één keer heb ik hem in lichte paniek gezien. De chauffeur parkeerde de auto met de neus richting water en we hoorden ‘Indien mogelijk, keer om!’. Sander riep het drie maal, steeds een octaaf hoger en steeds sneller. Ik durf te beweren dat ik hem zachtjes een zucht van verlichting hoorde slaken toen we daar weer vertrokken…

Een paar weken terug was Sander uit logeren en moesten wij noodgedwongen het oude ambacht kaartlezen weer oppakken. We moesten handmatig de juiste weg vinden. Met een kaart. Met vouwen. Veel vouwen. Gescheurde vouwen. De gezochte straat stond precies op zo’n vouw. Zagen we drie kwartier later. Nimmer hebben wij een huisgenoot zo warm onthaald als onze Sander.

Alleen zijn logo:

tomtom

Wat stelt het nou toch voor? Die twee handjes. Zwaaien ze? Wapperen ze? Willen ze ons de hand reiken? Klappen ze van blijdschap? Duiden ze op handwerk? Roepen ze op met zonder handen te rijden? Zijn het twee handen op 1 buik? Nou ja, we weten wel meteen dat Sander uit een goede familie komt, een familie van stand met een dubbele naam, met een eigen familiewapen! Geen diva zoals ZsaZsa, geen heerlijkheid van chocola bonbon, geen simpele samsam deal, maar een betrouwbare en behulpzame nazaat van de familie Tomtom!

6 gedachten over “Samsam

  1. Het logo van handige Sander dus. Sinds die uitvinding is er een echtelijke splijtzwam uit mijn leven verdwenen. Ik heb gekozen voor de stem van een Belgische, lief, zacht en beleefd en ondanks mijn eigenwijze aard kan ik onmogelijk ruzie met haar krijgen. Ze heeft wel eens 50 keer ‘keer om waar mogelijk’ geadviseerd, zonder haar stem ook maar één keer te verheffen en zelfs nonverbaal vertrekt die lieve Sidonia geen spiertje van haar gladde gelaat 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s