Duidelijk

Vakantie wordt vaak geassocieerd met vrijheid. Lekker niets moeten en vooral doen waar je zelf zin in hebt. Weg met alle regels en gewoontes. Daar ben ik het mee eens…deels.

Want alles maar loslaten, dagelijks alle kanten uit wapperen, geen enkele vorm van houvast meer hebben…je moet het maar kunnen. Ik bespeur af en toe heus wel een zekere mate van creativiteit bij mezelf maar in mijn hoofd ben ik daarmee dan veel vrijer dan irl (‘in het echie’). Soms ga ik toch liever voor duidelijkheid, het beestje bij de naam noemen, de namen en rugnummers hardop zeggen. Neem nou dit:

DSCN3379

Gezien in Frankrijk, zonder enige vorm van uitleg. Wat betekent dit dan? Moet ik om het paaltje heen, mag ik er alleen aan deze kant langs, moet ik net doen als of ik het niet zie, en wat heeft die indringende schaduw er mee te maken? Snap je; ik voel me niet vrij, ben in de war omdat ik geen duidelijkheid heb. Dan liever dit:

DSCN3440

Lekker duidelijk toch? Ik weet meteen wat het is (dat wist je niet, geef toe!) en ook waar ik het behoor te gebruiken (wist je ook niet!)

Maar misschien zie ik het allemaal verkeerd en roept de eerste foto juist heel veel vrije ideeën op om te doen wat mij juist dunkt en roept de tweede foto wrevel op door het twijfelen aan mijn verstand.

8 gedachten over “Duidelijk

  1. Dat mannetje wordt door die schaduw achterna gezeten, want die heeft natuurlijk de afwasborstel gejat. Kan niet anders. Het is een vorm van houvast, die borstel. En die schaduw symboliseert de donkere kant van het afwasbestaan. Zoiets dan toch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s