Duidelijkheid

Als mens heb je, in ieder geval ikzelf, een sterke behoefte aan duidelijkheid. Hoe zit het precies? Wat? Wanneer? En waarom eigenlijk? Vragen die ook spontaan naar boven komen als je dit ziet:

DSCN2862

Taartjes, dat is duidelijk. De smaak is ook duidelijk. Of we visite krijgen of dat we er ieder twee opeten is nog niet helemaal duidelijk. Dat ze van het lekkerste bakkertje in Delft komen zie je ook niet aan het doosje af. Dat kan ik verduidelijken. Het regende gisteren zo ongezellig op de antiekmarkt in Delft. De markt waar je een ‘leuk klokkie’ kan kopen, waarbij vermeld wordt dat het uurwerk het ‘echt doet’ als je er aan schudt. De markt waar je ‘geinig voor weinig’ kan kopen. De markt waar Chinezen eigen porselein te duur terugkopen. De markt waar alles aangeprezen wordt als ‘grootmoeders prullen’ alsof het toen ook al niets waard was… De markt waar gister weinig tot niets te onderhandelen viel met de verkleumde en daardoor chagrijnige verkopers. Die markt dus. Daar namen wij halverwege een naar onze mening verdiende pauze bij Bakker Suikerbuik. Gewoon om even op te warmen… De goedgevulde en goedlachse bakker heette ons warm welkom ‘Hee, zijn jullie er weer?! Eén koffie en één cappuccino en zoek er een lekker ding bij hè!’

Het feit dat een bakker je herkent…wat zegt dat nu eigenlijk? Dat is me vandaag nog niet duidelijk…

5 gedachten over “Duidelijkheid

  1. Ha,ha.Een goed gevulde bakker die met zijn warm welkom je vraagt een lekker ding uit te zoeken… hoe veel mooier kan je dag worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s