Slopen(d)

Gisteren vol adoratie naar ons jongste familielidje gekeken. Gekeken hoe het roze éénjarige nichtje, gehuld in roze glittergympen, roze kleertjes en roze haaraccessoires, de roze blokken vakkundig tot een toren opstapelde. Fascinerend spel. Maar natuurlijk nog veel leuker is het weer omgooien van het bouwwerk. Aan gezien zij, net als alle peuters dol is op herhaling, besteedden de gesloopte ouders deze slopende bezigheid met alle liefde uit aan de aanwezige en nog enthousiaste opa en oma.

Het slopen zit er al vroeg in lijkt het, je hoeft het niet aan te leren. Bak een mooi zandtaartje en pats! weg is het taartje. Leg een ferme puzzel van wel zes stukken en hupsakee! alles weer los. Strik een stevige strik in de veters, je draait je om en de veters zijn weer los. Druk het deksel van de nimmer lekkende drinkbeker nog even goed aan….twee tellen later sta je te alsnog dweilen.

Zo was ik altijd zeer gecharmeerd van LEGO. Eindeloos bouwen, meer, groter, hoger, ingewikkelder, technische elementen erbij, altijd je fantasie achterna. Bevalt het je niet meer kun je gewoon opnieuw beginnen. In de speelgoedgids valt het dan ook onder ‘constructief speelgoed’, opbouwend dus. Daarom was ik zeer verbaasd toen ik het volgende tegen kwam:

legostartersloopset  legosloopterrein

Een heel sloopterrein! Compleet met sloopbal, takelwagens, drilboren, shovels, een stropdasmeneer die waarschijnlijk de baas is. Er is zelfs een starterset, voor kleine sloopkarweitjes? Of om het slopen te leren? Ik voel hier zo’n ongelooflijk contradictio interminis opkomen….je gaat iets BOUWEN waarmee je kunt SLOPEN! Wat een leermomenten worden hier gecreëerd…

Wel grappig vind ik dan het detail van de dixi….of je nu bouwt of sloopt…op een gegeven moment moet iedereen.

incl dixi

 

8 gedachten over “Slopen(d)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s