Versiertechnieken

leuke boterham

Versiertechnieken

We moeten het er maar eens over hebben: hoe versier ik een boterham! Iedereen doet dit wel eens in een jolige bui, of om een kind aan te sporen.  Nu heb ik iemand gevonden die dit een beetje uit de hand laat lopen.

Het gaat hierover Hong Yi, een bijzondere kunstenares met de bijnaam Red. Van oorsprong is zij Maleisisch, heeft in Australië gestudeerd en  een  master gehaald in 2010 ons eigen Nederlandse Delft. Zij houdt verschrikkelijk veel van schilderen maar…heeft een hekel aan een kwast! Zij verft met heel andere materialen. Als kind hebben we allemaal wel eens een plakwerkje moeten maken met zaadjes en pitjes. Veel lijm, veel zaadjes náást het werkje maar best wel aardig resultaat. Met bloemblaadjes een schilderij maken, hetgeen Hong Yi ook doet daar kunnen we ons ook nog wel iets bij voorstellen. Uitsloven met eten herkennen we ook wel. Maar heb je ooit zoiets gemaakt? Vertel een spannend verhaal van een worteltijger of stimuleer groenten eten met een circus van aubergine…

tijger om te eten      circus van aubergine

En waarom zou je je beperken tot kinderen? Waarom beperken tot de feestdagen? Je wilt toch altijd indruk maken op tafelgenoten? Maak eens andere sushi of serveer champignons van Louis Vutton!

andere sushi       louis vuton paddestoelen

Uiteindelijk was het geknoei met eten Hong Yi te makkelijk, zij wilde iets heel anders. Op een dag viel haar oog op de bruine kring achtergelaten door een kopje koffie. Een nieuwe techniek was ontstaan.

koffievlekkenschilderij

 

Tijdens het WK vorige zomer heeft Red zich laten inspireren door, hoe kan het ook anders, de voetbal. Die rolde zij door de verf en ‘voetbalde’ de verf op een doek. Je vraagt je in eerste instantie af waar het heen gaat en dan opeens ontstaat er een portretschilderij.

voetbalportret1        voetbalportret 2

De allermooiste manier om een schilderij te maken vind ik met… sokken! Kom er maar eens op! En dan hebben we het niet over kleine werkjes, nee meters hoog sokken ophangen en er dan toch een duidelijk herkenbaar portret mee maken.

 

sokkenschilderij

Van een boterham versieren tot kunst waar je een dikke boterham mee verdient! Goed gedaan Red!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s