Gevulde leegte

schilderijlijst

Gevulde leegte

De tweede dag van een splinternieuw jaar. De boom is leeg, ontdaan van alle gezelligheid. De vensterbank is leeg, ontdaan van alle sierverlichting. En niet veel later is de hele kamer leeg, ontdaan van al het rood, wit, groen en glitter. Als de laatste dennennaald is opgezogen is het net of Kerst niet geweest of gevierd is. De ijskast is leeg, ontdaan van alle overbodige lekkernijen. De kapstok is leeg van alle visitejassen. De agenda is leeg wachtend op nieuwe afspraken.

De tweede dag van een splinternieuw jaar. De kasten zijn vol van nieuwe cadeaus. De receptenbewaarbox is vol van nieuwe recepten. De tas voor de glasbak is overvol.  Het hoofd is vol goede voornemens. De camera staat vol goede herinneringen. De agenda sluipt langzaam weer vol met nieuwe plannen, uitdagingen en ondernemingen.

De tweede dag van een splinternieuw jaar. De leegte wordt opnieuw gevuld.

 

3 gedachten over “Gevulde leegte

  1. Precies! Heerlijk! Weer terug naar normaal en naar allerlei zaken die je nog niet weet, maar wel gaan komen. Leegte kan voor eventjes heel goed voelen. Maar wel met de fijne herinneringen van vorig jaar ernaast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s