Protest

En nu ben ik het zat! Nu heb ik er schoon genoeg van! Ik heb geen kort lontje maar nu teken ik serieus protest aan!

Dat een Goudse burgemeester zijn stad wil promoten en daar Zwarte Pieten voor wil gebruiken…het stuit mij tegen de borst maar vooruit. Ik gedoog het. Word er niet vrolijk van maar doe mijn uiterste best me tolerant op te stellen. Hoewel ik mij ernstig afvraag hoeveel tere kinderzieltjes een stukje nazorg behoeven na het zien van een clownspiet… Wellicht goed voor het voortbestaan van het programma ‘Geef mij nu je angst’.

Dat een mevrouw in een supermarkt alle chocolade sinterklaasjes fijn knijpt gaat al een stuk verder (te lezen op nu.nl). Dat je nu eens een keertje alle chocolade pietjes gezellig twee aan twee met de neusjes tegen elkaar aan zet (Huh? Wie? Ik…?) maar deze bleven intact. Wat bezielde die dame? Sinterklaasfobie? Wil ze een andere kleur Sint? Is ze verslingerd aan chocola maar past het niet in haar voedingsschema? Wilde zij bewijzen dat Sint een hol figuur is? Ik proef hier ook een gevalletje nazorg.

Maar vanmorgen brak mijn Hollandse klomp toch echt! Bij Blokker kwam ik dit tegen:

DSCN2403

Sinterklaas en…..een prinses!!!??? Dit gaat me dus veel en veel te ver! Hoeveel moet ik nog slikken. Gaan we nu alle oude verhalen door elkaar laten lopen? Is het straks zo dat Kaaspiet Doornroosjes wakker kust en dat zij roept ‘ Jij stinkt! Ik heb liever een stroopwafel!’. Trippeltrapt Zwarte Piet straks rond op glazen muiltjes. Gaat Roodkapje truffelnoten brengen. Wie is die prinses? Een golddigger, een pepernootverslaafde, een meisje op zoek naar een vaderfiguur (zeg maar Opafiguur), een meisje dat graag verwend wil worden? Het zou me niets verbazen als het niet eens een meisje is!!!

Oké ik haal nu even diep adem, hou dit drie tellen vast en ga gewoon weer verder maar weet wel: ik vier Sinterklaas op mijn manier! Hè, ik heb ook een mening!

4 gedachten over “Protest

  1. Half december krijgen we een melding dat er een speciaal Sinterklaas Zwarte Piet after dip trauma centrum zal worden ingericht in het Lange Land Ziekenhuis. Mensen met psychische nood kunnen daar met spoed geholpen worden 🙂 Op naar de Paashaas ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s