Boe!

 

pompoen

Vandaag op 31 oktober is het Halloween. Persoonlijk heb ik er niet veel mee. Wist je dat het eigenlijk een soort oudejaarsavond is? Volgens de Keltische kalender begon het jaar namelijk op 1 november, dan was de oogst (o.a. de pompoenen) binnen en lag het zaaigoed voor het volgend jaar klaar. Het woord is afgeleid van All Hallows Eve , oftewel Allerheiligenavond. De geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar zouden op die dag terug komen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen. Je kon de geesten afleiden door veel voedsel (zielencake) voor hen neer te leggen. Het ‘Trick or Treat komt waarschijnlijk daarvandaan. Dus het gaat om viering van de oogst en eren van de doden.

In de tweede helft van de 19de eeuw duikt in de VS de ‘Jack-o’-lantern’ op, de uitgeholde pompoen met een lichtje er in. Pas later kwamen daar de horror-outfits en dergelijke versieringen bij. En juist dat griezelen zie ik niet als een vorm van vermaak. Het is ook niet super eng omdat je weet dat het niet echt is maar een verkleedspelletje. Ook de in Zoetermeer gebruikte poster is niet gezellig maar ook niet echt eng.

Wat ik wel eng vind is dat ouders er meteen zo’n stampij van maken. Kunnen zij hun kleine prinsjes en prinsesjes niet gewoon uitleggen dat het om een verkleedpartijtje gaat. De lieverdjes spelen wel veel engere computerspelletjes. Wellicht zijn dit dezelfde ouders die niet willen dat Zwarte Piet zwart is terwijl het kind denkt dat Zwarte Piet zichzelf heeft geschminkt als Stroopwafelpiet…

Wat ik ook eng vind is dat melk opeens niet meer goed voor elk blijkt te zijn. Tv programma’s die nergens over gaan. Met hoge hakken van een trap. Dat hun me taal vervuilen.

Wat serieus eng is zijn gewapende scholieren, ebola, honger, het vergeten kind, slecht onderwijs en onvoldoende zorg.

Sommige mensen vind ik eng, soms om hun uiterlijk en soms om hun ideeën. Geert Wilders, Jan Mulder, advocate Inez Weski…zij komt dan wel weer heel dicht in de buurt van Halloween.

inezweski

 

Maar echt het aller aller aller engste vind ik…..Doutzen Kroes in een bushokje…na twee kinderen…drie weken na de bevalling….weer zo strak als een…fotomodel…BOE!!!

8 gedachten over “Boe!

  1. Amai Cruella de Ville op mijn beeldscherm, is dat schrikken, niet goed op mijn leeftijd. En wat Doutzen betreft: toen ik tegen mijn zoons ooit eens opperde frequent een sportschool te gaan bezoeken voor strak lijf en leden kreeg ik volgende opmerking te horen: alsjeblieft mama, niet doen, wij hebben liever een schatte mama 🙂

  2. Ach, wat betreft die Doutsen daar kun je veel mee met fotoshop. Daar kun jij ook heeeeeel mooi en sexy mee maken. De anderen waar je bang van wordt daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. Vooral als je op uiterlijk afgaat. Maar als je het hebt over denkbeelden dan doet uiterlijk er niet meer toe, behalve dan Wilders. Daar gaat het dubbel op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s