Beste John de Mol

 

Wellicht kunnen wij iets voor elkaar betekenen. Het lijkt me namelijk zeer vermoeiend voor jou om al die tv-formats zelf te bedenken, om steeds maar weer met een knaller van een hit te komen. Het is natuurlijk bijzonder knap van je dat je mensen zo ver krijgt dat ze jouw kronkelige geest begrijpen en het ook nog eens geweldig vinden.

Maar ik wil je helpen. Ik heb ook een format bedacht. Het is een kruising van ‘Help, mijn man….’ en ‘Het beste idee van Nederland’. Het werkt als volgt. Het publiek stuurt hun dagelijkse ergernissen naar Ergerjewel.com en hiervan wordt een top vijf gemaakt. Deze wordt gepresenteerd in een gezellige Ergernisshow en er worden vijf mensen aan gekoppeld. Deze vijf mensen worden vijf maanden lang gevolgd en krijgen een ergerniscoach toegewezen. Die coach heeft dan een team van deskundige ergeraars achter zich staan die niet meer zullen doen dan tuttende geluidjes maken. Intussen kan het Nederlands publiek oplossingen insturen naar Ergerjeniet.com en de beste oplossing zal worden bepaald door een vakjury (met in ieder geval mij er in), eindigend met een zinderende finaleshow. Zo zullen er heel wat ergernissen de wereld uit zijn en is er bovendien weer met maanden nutteloze tv winst gemaakt!

Om je een idee te geven wat ik bedoel, John, zal ik je mijn top drie vermelden.

  1. De te snelle pinautomaat. Hij spuugt het geld al uit terwijl ik mijn pasje nog in het bijgeleverde hoesje sta te wurmen en dit op het aangeraden moeilijke hoekje in mijn portemonnee probeer te stoppen, terwijl ik ook nog eens voor jan doedel op aangevraagde bon sta te wachten.
  2. De te snelle handdoek automaat. Ten eerste moet je als een bouwvakker zo sterk zijn om een stukje handdoek te bemachtigen, ten tweede moet je dan als de wiedeweerga je handen afdrogen anders rollen je tengels mee op de machine in.
  3. Hersluitbare vleeswarenpakjes. Heb je eindelijk het juiste hoekje waar je aan mag trekken gevonden dan scheurt het hoekje af en heb je alle houvast verloren of de verpakking splitst zich op wonderlijke wijze in tweeën en valt er niets meer te hersluiten.

Beste John, wat zeg je er van, een goed idee of niet! Je mag het van me kopen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik dit ook bij Reinout Oerlemans heb gedropt. Ik hoor graag van je.

Vriendelijke groet.

ergeren

4 gedachten over “Beste John de Mol

  1. Wat te denken van de blisterverpakking. Koop je pakketje batterijen. Je hebt er ar één nodig, maar je koopt er minstens zes. Probeer er aan de achterkant maar eens één batterij uit te wurmen zonder de verpakking te scheuren. Vervolgens verdwijnt de rest van de batterijen verspreid door de la. Nog meer ergernissen m.b.t. de blisterverpakking? Geef ze door aan John de Mol

  2. Ha ha ha. Hier op het werk vliegen de ergenissen me om de oren na het voorlezen van je column. Volgens mij heb jij de format van het jaar te pakken!
    gaan met die ergenis-coach, geweldig Carla. Als John of Reinout deze format niet oppikken zijn ze dief van hun eigen portemonnee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s