Gesneuveld voornemen

Echt! Je moet me geloven dat ik echt niet wilde lachen! Nou ja, in eerste instantie deed ik dat ook helemaal niet. Ik zat heel onschuldig in de auto, op de bijrijdersplaats en op mijn gemakje wat naar buiten te kijken. Het stoplicht sprong op rood dus stonden we stil te wachten.

Even terug waren we een jogger gepasseerd. Zo’n jogger die zich vooral in januari laat zien. Een man die vol goede moed zijn buik achterna rent. Die zijn vrouw wil bewijzen dat hij het zonder sportschool kan. Die zijn kinderen niet wil teleurstellen en de gekregen ren-outfit nog wat onwennig draagt. Die natuurlijk veel te hard van start gaat. Overmoedig denkt dat hij vleugels aan zijn nieuwe schoenen heeft. Die zich een moment een jonge god waant en niet kan wachten om tijdens de koffiepauze op zijn werk mee kan praten over snelle tijden en verbreken van pr’s.

Die jogger dus, haalde ons vervolgens in. Ik was er nog niet uit of ik hem nou geweldig dapper dan wel geweldig suf vond, of de man smakt opeens tegen het plaveisel! Hij ziet een drempeltje over het hoofd, probeert nog een zijwaarts sprongetje te maken, hipt nog twee meter op een been, gelijk een dronkaard tolt hij nog eenmaal om zijn eigen as, zwaait met beide armen ongecontroleerde rondjes en moet dan toegeven aan de zwaartekracht, de snelle schoenen glanzen in de lucht…

Wat moet ik doen, behalve m’n lach inhouden?! Net als ik van plan ben de auto te verlaten en op de een of andere manier hulp te gaan verlenen komt het onfortuinlijke slachtoffer overeind tot zit-stand. Hij doet zijn uiterste best zijn rug te krabben. Zijn rug te krabben?! O nee, hij haalt een telefoon uit een zakje op zijn rug. Gelukkig; hij regelt zelf hulp! Gelukkig want het stoplicht springt op groen!

Ik denk zomaar dat ik getuige was van een gesneuveld voornemen.

struikelen

2 gedachten over “Gesneuveld voornemen

  1. Ach ja, dat heb met die goede voornemens. Kan mij hel goed voorstellen dat dit een lachwekkende situatie is. Trouwens stoplichten springen niet op groen want dan zijn ze geen stoplicht meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s