De cirkel is rond

Januari  2013; de appelboom in onze tuin strekt zijn kale takken hemelwaarts. Zwart steken ze af tegen de leigrijze lucht. Zal het nog wat worden met die boom? Zo vraag ik ook af of het nog wat gaat worden met mijn goede voornemen tien heuptrouwe kilo’s kwijt te raken. Zwaar tekenen ze zich af in mijn stretchspijkerbroek.

Voorjaar 2013; de appelboom vertoont verandering. Op veel plaatsen zijn verdikkingen te zien van veelbelovende knoppen. De takken hullen zich in een groen waas en zijn niet meer angstaanjagend mager. Mijn lijf vertoont ook verandering. Op veel plaatsen zijn versmallingen waar te nemen. Mijn eetpatroon is angstaanjagend nihilistisch te noemen.

April 2013; de appelboom bloeit als nooit te voren. Zoveel witte bloemenpracht doet voorbijgangers in verwondering omkijken of zelfs stilstaan. De oogstomvang laat zich nu al raden. En ik? Ik straal als nooit tevoren want het streefgewicht is helder in zicht. Zoveel kilo’s verlies doet bekenden omdraaien bij passering en gretig neem ik complimentjes in ontvangst.

Zomer 2013; de appelboom doet wat beloofd is. Dagelijks zijn er tussen al het groen nieuwe appels te ontdekken. Ze hangen steeds zwaarder aan de takken. De onderste tak houdt de vruchten ternauwernood boven de grond. Genieten. Op vakantie geniet ik ook. Van Franse kazen (een klein stukje dan), wijntjes (een half glaasje dan) , croissantjes (maar dan die zonder chocola) en regelmatig koffie mèt. Eh…dat haal ik er thuis zo weer af.

Najaar 2013; de appelboom geeft en geeft. De najaarszon voorziet hen van de juiste kleur en smaak. Ik neem en neem. Stop hun vitaminen in talloze appeltaarten, in hete bliksem-stamppotten, in met geleisuiker gemaakte appel-jam en in niet te versmaden appelflappen met roomboterbladerdeeg. Van appels komt immers niemand aan…

Winter 2013; de appelboom is weer kaal. Zwart steken zijn takken af tegen de loodgrijze lucht. Er hangt een vetbol in. Zijn cirkel is rond. Nu de chocolade letters, de gevulde kerstkransjes en de vette  oliebollen op zijn is mijn cirkel ook weer  rond. Kogelrond!

appelboom najaar

Ik wens iedereen een vrij 2014 toe! Vrij om zelf eigen keuzes te kunnen maken, vrij om af en toe eens een cirkel te verlaten…

Advertenties

Een gedachte over “De cirkel is rond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s