Kerstkledingbank en teddyberen

Het is nog geen vier maanden geleden dat ik op bezoek was bij Raimond Pouw. De door hem georganiseerde kledingweggeefacties waren zo succesvol dat er in augustus een echte kledingbank ontstond. En nu moet ik iets bekennen; eerlijk gezegd was ik huiverig dat Raimond aan zijn eigen enthousiasme ten onder zou gaan; hij wilde zoveel en zo graag maar was ook zo overdonderd door het snelle succes dat hij nog geen idee had hoe alles gerealiseerd kon worden.

kledingbank overzicht

Maar wat heeft hij zijn ideeën waar gemaakt zeg! Als een soort Koning Midas verandert alles onder zijn handen in goud. De kledingbank is nu een Stichting met een bestuur gevormd, door Raimond  zelf, zijn man Vinnie Pouw en goede vriendin Yvette Vos. Een vaste groep van 30 vrijwilligers staat dagelijks klaar om kleding op te halen, uit te zoeken, te prijzen en te verkopen. Als snel had de locatie aan het Belvedèrebos behoefte aan uitbreiding. Raimond vindt een tweede filiaal in het participatiecentrum in Palenstein, waar participanten meteen aan het werk kunnen. Zo’n 1000 mensen staan op vertoon van hun minimabewijs geregistreerd in de administratie,  met een stempelkaart kunnen zij twee maal in de maand kleding uitzoeken.

Maar er is veel meer dan kleding, ook speelgoed, huishoudelijke zaken, kleine meubels tot aan witgoed toe. Overal wordt een plekje voor gevonden want, schrijnend genoeg, is er overal vraag naar. Voor sommige artikelen wordt een klein prijsje gevraagd, hiervan kunnen nieuwe kasten gekocht worden of stroom van betaald worden. De kledingbank Met Elkaar Voor Elkaar heeft nu ook een eigen website waar alles te vinden is over inleveren, openingstijden en ander acties.

‘Raimond?’ zie ik op facebook staan, ‘is er al kerstkleding want ik moet op mijn werk netjes  naar een borrel komen?’ Ook daarvoor kun je bij MEVE terecht. Om mensen een idee te geven wat er zoal te verkrijgen is heeft Raimond een heuse modeshow geregeld waar de vrijwilligers als volleerd model over een catwalk kleding uit de ‘winkel’ showen. Redlinefotografie heeft er een prachtige shoot van gemaakt.

   MEVE2                                          

MEVE denkt ook aan anderen door bijvoorbeeld plastic doppen en lege pennen voor een goed doel  te sparen. Rollators kunnen hier  worden opgeknapt en een langer leven krijgen. Al met al een zo overduidelijk sociaal initiatief dat het afgelopen week beloond werd door het Oranjefonds met een donatie van €5000!

Morgen staat er nog iets fantastisch te gebeuren; de Teddyberen Toss. De Haagse ijshockeyvereniging HYS speelt morgen een belangrijke wedstrijd, bij het eerste  thuisdoelpunt mag het publiek de door henzelf meegebrachte  teddybeer op het ijs gooien. Alle beren gaan naar MEVE als presentje voor de kinderen de het minder hebben. Raimond maakt er dan weer een echt happening van; hij regelt eten voor degenen die mee gaan, hij regelt vervoer; een bus van de Zoetermeerse Dagtochten Specialist, hij vraagt iedereen de clubkleuren rood en blauw te dragen en belooft iedereen een presentje na afloop.

  teddyberen toss

Raimond en alle andere vrijwilligers van de kledingbank maken hun naam meer dan waar ‘Met elkaar, Voor elkaar!”

Een gedachte over “Kerstkledingbank en teddyberen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s