Vlieg’er eens uit

 

‘Mag ik de lijmstift even?’ Een vijfjarige jongetje  ‘Bijna zes hoor!’ doet zijn uiterste best een vlieger in elkaar te zetten. Net als een aantal andere kinderen. Twee meisjes maken libelles met mooie kleurtjes en glitters. Dit kan bij stadsboerderij de Weidemolen de hele zomervakantie elke woensdag van 10. 00 tot 16.00 uur. Medewerkers van VTC Voorweg, in samenwerking met een aantal vrijwilligers, verzorgen hier sport-, spel- en knutselactiviteiten en zien wekelijks zo’n 20 tot 30 kinderen. Waarvan sommige trouw iedere week komen.

De binnenruimte van de Weidemolen is er uiterst geschikt voor. Er staat een grote goedgevulde kast vol met spelletjes en knutselmateriaal en er kan op de WIJ gespeeld worden.

DSCN0886

Bij mooi weer wordt buiten het grote luchtkussen opgeblazen en kunnen de kinderen naar hartenlust springen. En dan zijn er natuurlijk nog de dieren die bezocht kunnen worden. Sommige kinderen komen heel bewust op de aankondiging van de VTC af, anderen komen naar de boerderij en ontdekken dan bij toeval de grote tafel waar je zo maar gratis mee kunt doen met de activiteiten. Zo kan het gebeuren dat er ook moeders of oma’s aan het gebloemde tafelkleed aanschuiven.

Aron heeft zijn vlieger af en is klaar voor de foto.

DSCN0887

Na volgende week is de vakantie afgelopen en gaan de scholen weer beginnen. De activiteiten van de VTC zijn gelukkig niet afgelopen; ze vinden daarna op elke woensdagmiddag plaats. Ook op de Weidemolen. ‘Ik kom!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s