Zij bestaat

Vandaag ben ik weer eens ernstig de klos. Ik sta in de ‘verkeerde’ rij bij de kassa, oeps… Vanzelfsprekend op een moment dat ik erge haast heb.

Een oud mannetje, al een poosje aan de beurt, legt omstandig uit waarom hij vandaag de boodschappen doet in plaats van zijn vrouw, die nu, als we de oude baas kunnen geloven, met dikke voeten thuis op de bank zit, nadat hij haar helemaal had moeten helpen met aankleden en nadat hij de dokter had gebeld omdat hij zich toch wel zorgen maakte. ‘Zegels?’, snauwt de caissière ongeïnteresseerd. ‘Eh, waarvoor?’ De rij zucht gelaten. Natuurlijk bevindt er zich iemand in die rij die de groenten niet heeft afgewogen en de mevrouw voor me heeft niet goed begrepen dat zij producten heeft uit de actie ‘twee plus een gratis’ en zij dus tegen de stroom in moet worstelen om het gratis artikel te halen. Tijdens het wachten kauwt het kassameisje verwoed ergens op en inspecteert op haar gemak haar glitternagels, roept dan iets onverstaanbaars naar een collegaatje zonder zich om te draaien. Het identieke meisje spreekt klaarblijkelijk dezelfde taal want samen schieten ze in een hikkende lach. Ik ga maar eens op mijn andere been staan.

Als ik eindelijk aan de beurt ben sta ik met open tassen klaar, stellig van plan het opzwepende ritme van de bliepmiep bij te houden. Bijna gelukt. Ze rolt met haar ogen als ik èn de bon èn de zegeltjes wil. Die propt ze met tegenzin in mijn hand en tegelijkertijd het wisselgeld. Wie is hier nou geïrriteerd? Dan zwiept ze mijn laatste boodschappen met een ferme zwaai opzij zodat de zorgvuldig tot het laatst bewaarde eieren toch nog onder de bloemkool komen, grrr.

Maar er is hoop! Ik weet dat er een kassadame is die het anders doet, die me elke keer vriendelijk gedag zegt, alsof ze het enig vindt mij weer eens te zien. Die zonder morren geduldig wacht tot ik het allerlaatste muntje heb uitgeteld en neergelegd. Die attent het bonnetje voor me opvouwt en me op een warme manier waarschuwt ‘denk aan uw eitjes hoor!’. Ze bestaat echt!

Wie? Waar? Dat hou ik liever voor mezelf anders sta ik alsnog in een lange rij.

 winkelwagentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s