Conculega’s

Op dit blog vindt u allerhande nieuws over Zoetermeer. Dit doen we nu alweer een half jaar en met veel plezier. Maar wat een baby zijn wij dan vergeleken bij het Streekblad. Dit blad doet al ruim 50 jaar verslag van de nieuwste bouwplannen, kleurrijke stadgenoten en allerlei activiteiten in onze stad.

De krant ontstond begin jaren vijftig en is opgericht door drukkerij Ribberink. In eerste instantie was het blaadje bedoeld om er kerknieuws in te publiceren. Het bestond uit vier a-viertjes en bevatte nieuwtjes over de diensten en activiteiten van alle Zoetermeerse kerken.

Door de enorme groei van de stad groeide het Streekblad mee. Het werd steeds dikker en ging al snel niet meer uitsluitend over de kerk. Het feit dat de stad uitgroeide van een lieflijk boterdorpje tot een moderne nieuwe stad leverde natuurlijk stof in overvloed. Over de bouw van al die nieuwe wijken en al haar nieuwe bewoners en het vestigen van nieuwe winkels leidde elke week wel tot iets boeiends. Het Streekblad werd voor de oud-Zoetermeerders maar ook voor de nieuwkomers als nel een ‘goede huisvriend’ die hen op de hoogte hield van het wel en wee van hun stad.

Vandaag de dag spreken we over een wekelijkse oplage van 60.000 exemplaren die huis-aan-huis verspreid wordt! Het Streekblad is inmiddels een bedrijf dat meer doet dan alleen een krant maken. Ook op het internet is het Streekblad te vinden, hierdoor wordt het niet alleen in Zoetermeer gelezen maar ook ver daar buiten. Behalve dat het weekblad er in zijn geheel te lezen is, worden er dagelijks verse nieuwsberichten opgeplaatst. Ook wordt de lezer zelf steeds meer bij de krant betrokken. Op de website staan regelmatig polls waar de lezer op kan reageren en bestaat er de mogelijkheid ‘mee te schrijven’. De papieren versie, onder leiding van eindredactrice Helene Ouwerkerk, blijft gewoon bestaan en verwijst regelmatig naar de site, dit gaat vlekkeloos samen.

Wordt hier nu de concurrent van het blog gepromoot? Nee! We wonen samen in Zoetermeer en verzorgen samen, ieder op zijn eigen manier, de beleving van Zoetermeer. Nu maar hopen dat we ook die vijftig jaar halen…

                bloglezer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s