Geen steek veranderd

Cupcakes! Ineens waren ze er. Overal kom je de kleine cakejes tegen. Eerst alleen om te eten bij de high tea, later om ze zelf te gaan maken met behulp van kookboekjes of workshops. Al heel snel waren ze te vinden op wenskaarten, als sleutelhangers, als theepot en zelfs als patroontje op een stropdas. Een ware rage!

Hoe zo’n rage ontstaat is nooit helemaal helder te krijgen. Zeg nou zelf; was het de Duitse inspecteur Sarah Lund, die in de populaire serie The Killing stoere zelfgemaakte truien draagt, of was het Mart Smeets met zijn grove truien met Noorse motieven die heel Nederland opeens aan het breien heeft gekregen? Of is het de hang naar intimiteit, het weer gezellig met elkaar willen hebben, dat gezorgd heeft voor de terugkeer van het handwerk? Of kunnen we weer blij worden van kleine dingen, het liefst zelfgemaakt?

In ieder geval speelt de commercie er handig op in en zijn er bij Zeeman en bij de HEMA wolpakketten verkrijgbaar die precies voldoende zijn voor een sjaal of een paar sokken, inclusief breinaalden en patroon. Maar wat nou als je niet kunt breien? Wat nou als je je uiterste best doet en je breisel ziet er heel anders uit dan op het plaatje en je weet niet hoe dat komt?

In de breishop the Knitwitch, aan de Dijkmanschans, is een expert te vinden bij wie je met al je vragen terecht kunt. Eigenaresse Marjan de Rooij vertelt enthousiast ‘De extra grote tafel in het midden van de winkel nodigt uit om gezellig te komen zitten breien en/of om breipatronen uit te zoeken onder het genot van een kopje koffie of thee. Ik verkoop betoverend (als knipoog naar de heks) mooie breigarens en help graag bij het uitzoeken naar het juiste materiaal. Dit belangrijke advies krijg je niet bij de grote winkelketens en voorkomt een te dunne muts of veel te dikke sokken. Daarnaast geef ik ook diverse workshops, zoals ‘leren breien’, ‘een tas breien’, en vooruitlopend ‘paashaasjes haken’. Ik weet zeker dat ik in een grote behoefte voorzie door het breien en haken weer aan te leren. De techniek verandert nooit en zal ook nooit helemaal verdwijnen.’

Op de website www.theknitwitch.nl zijn de laatste aanbiedingen te vinden maar ook ….‘workshop cupcake haken’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s